Ommer bissingh

Op 25 Juli zij we naar Ommen gegaan om te zagen.

De Boer Op
LTO Noord tekent al jaren voor een perfecte organisatie van een altijd drukke Ommer Bissinghdag. Laat u in en rondom Ommen verrassen door de diversiteit van het buitenleven. Tijdens een dag als vandaag denkt u maar aan één ding: Actief genieten kan alleen in Ommen

Fietstocht
Al jaren de topper in het totale prgramma van de Ommer Bissingh. Een prachtige fietstocht door de mooie omgeving van Ommen. in 2011 fietsen we door Ommen Oost Inclusief bezichtiging van diverse bedrijven. U fietst samen met de ongeveer 2000 andere deelnemers aan de tocht ook langs de diverse strocreaties. Het totaal aantal af te leggen kiliometers bedraagd ongeveer 30. Er is in de route voldoende gelegenheid om even uit te blazen.

Markt: Start fietsroute: 09.00 bij de koepel

Oud-Hollandsche- en Streekproducten Markt
40 standhouders met o.a. streekproducten, oude ambachten en kunst

Kerkplein: 10.00 - 17.00
Veekeuring
Op het Vrijthof is de gehele dag van alles te zien en te beleven rond de veekeuring. Tijdens De Boer Op wordt gestreden om wie het meest Bissinde koe of kalf van de gemeente Ommen op stal, of liever nog, in de wei heeft staan.

Een veekeuring als deze is kan alleen worden georganiseerd als wordt voldaan aan zeer strenge eisen in verband met mogelijk besmettingsgevaar van het vee. Volg daarom altijd de aanwijzingen van de organisatie op.

Vrijthof 09.30 Voorbereiding
Vrijthof 10.30 Veekeuring
Vrijthof 16.30 Prijsuitreiking

Activiteiten voor mensen met een beperking
O.a. Paardentram en clowns en veel kleine dieren met een hoog knuffegehalte.
Landbouwmechanisatie van vroeger en nu
Oude en nieuwe tractoren en landbouwmachines. Ook demonstartie hoefsmit

www.ommerbissingh.nl/home-pagina.html