Opendag Shirestal De Griendheuvel

Op 22 september 2012 is er een open dag bij paardenstal de Griendheuvel…. Er zijn demonstraties paardenmelken, natural horsemanship, mandenmaken, zeep maken en bijen houden. De Griendheuvel is een manege met Shirepaarden. De Shirehorses is het grootste paardenras en stamt uit de weidestreken van midden Engeland. Deze paarden deden zwaar landbouwwerk, maar door de komst van landbouwmachines werden de paarden werkloos en stierf het ras bijna uit. Op de Griendheuvel zijn raszuivere Engelse stamboekpaarden gefokt op natuurlijke wijze, de veulens zijn in de kudde opgegroeid en kunnen gewoon bij hun moeder terecht voor moedermelk. Er wordt ook paardenmelk verkocht. Van paardenmelk is bekend dat het licht verteerbaar is en dat het door mensen met een allergie of met huidaandoeningen kan worden gedronken. Ook kunnen rondritten in de Biesbosch met paard en wagen worden gemaakt. De familie Komejan, die de paardenstal